LibInfO
A könyvtárosok az Internet korszakában is az információ-keresés mesterei. A hagyományos források mellett jól ismerik a digitális forrásokat is, tudják, mit és hol lehet megtalálni vagy azt, hogy merre érdemes keresni. A világháló és a különböző elektronikus adatbázisok ismerete mellett hagyományos könyv- és folyóirat-gyűjtemények is rendelkezésükre állnak.
Szolgáltatásunk 1999-ben indult azzal a céllal, hogy a tájékoztató könyvtárosok az Interneten keresztül is segítséget tudjanak adni az információt keresőknek. 2001 novembere óta konzorciumi keretek között működik, amelynek egyre több magyarországi könyvtár, különböző szakterületeket képviselő intézmény és magánszemély a tagja, s az Országos Széchényi Könyvtár a működtetője.
Az Ön által űrlapon feltett kérdést 2 munkanapon belül webfelületen válaszoljuk meg, melynek elérhetőségéről elektronikus értesítést küldünk. A választ a megadott helyen kívül e-mailben is elolvashatja. A Libinfo természetesen nem pótolja a könyvtárak hagyományos tájékoztató szolgálatát, de gyors és mindig hozzáférhető segítséget adhat legalább az elinduláshoz. Talán ilyen módon, az Internet korszakában is bizonyítanunk sikerül a könyvtárak felbecsülhetetlen értékét, nélkülözhetetlen fontosságát.

Kérdését itt teheti fel!

Az alábbi esetekben sajnos nem tudunk segíteni Önnek:

Kérdése feltevése előtt - azt tanácsoljuk - használja szolgáltatásunk Linkgyűjteményét.